Koç Üniversitesi İngilizce hazırlık Koç Üniversitesi Proficiency Özel Dersi Koç Üniversitesi Proficiency Sınavı Koç Üniversitesi Toefl Pbt Sınavı
Koç Üniversitesi Proficiency Sınavı

Koç Üniversitesi Proficiency Sınavı,

Öğrenciler, Koç Üniversitesi ’ne kayıt yaptırdıklarında İngilizce Seviye Tespit sınavına girerler. Bu sınavın sonuçlarına göre, ELC’de seviyelerine uygun sınıflara yerleştirilirler. Bu sınavdan 74 ve üzeri alan öğrenciler, ELC tarafından verilen ve lisans programlarına başlamalarına olanak tanıyan TOEFL PBT sınavına girme hakkı elde ederler. ELC programından muaf olmak için öğrencilerin TOEFL PBT sınavından 550 ve aynı anda verilen Yazılı İngilizce Testi’nden (Test of Written English-TWE) minimum 4 almaları gerekmektedir.

Öğrenciler, süresi 2 yılı geçmemiş olmamak şartıyla TOEFL PBT (550), TOEFL IBT (80), IELTS Academic (6.5), KPDS/ÜDS (87) geçerlilik belgelerini sunarak ELC programından muaf olabilirler,