Koç Üniversitesi Hazırlık Koç Üniversitesi Ielts Sınavı Koç Üniversitesi İngilizce hazırlık Koç Üniversitesi İngilizce özel ders Koç Üniversitesi Toefl Pbt Sınavı

Koç Üniversitesi Hazırlık Geçme Sınavları,

Koç Üniversitesi İngilizce Dil Merkezi sadece aşağıdaki iki TOEFL IBT merkezinin sınav sonuçlarını kabul etmektedir:

• TOBB Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü TOEFL IBT Sınav Merkezi, Ankara

• Boğaziçi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çeviribilim Bölümü TOEFL Sınav Merkezi
HAZIRLIK GEÇME SINAVLARI

Seviye Tespit Sınavı

Öğrenciler ilk üniversiteye kayıt yaptırdıklarında, seviye tespit sınavına girerler. Seviye tespit sınavının sonuçlarına göre, sınıflarına yerleştirilirler. Seviye tespit sınavından 74 ve üzeri alan öğrenciler, bölümlerine başlayabilmek için ELC tarafından verilen kurumsal TOEFL (ITP)’a girebilirler. İngilizce Hazırlık Programından muaf olabilme şartları şöyledir:

Hazırlık Geçme Şartları

TOEFL/TWE’den 550/4 ve üzeri alan öğrenciler doğrudan bölümlerine başlayabilirler.

TOEFL’dan 537 ve üzeri alıp genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenciler Konuşma (KUEPE-S) ve Yazma (KUEPE-W) sınavına çağırılırlar. Bu sınavlardan 5 üzerinden en az 3 alan öğrenciler de yine akademik programlarına başlamaya hak kazanırlar.

Önceki herhangi bir TOEFL’dan 537 ve üzeri almış olan öğrencilerin 2.00 ve üzeri ortalamaları olması halinde konuşma (KUEPE-S) ve yazma (KUEPE-W) sınavlarına girmek için ileriki tarihlerde tekrardan TOEFL’a girmelerine gerek yoktur. Aynı şekilde, yine ELC genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenciler önceki herhangi bir TOEFL’dan 550 ve üzeri aldıysalar ancak TWE (Kompozisyon)’dan 4 alamadıysalar yazma sınavına (KUEPE-W) girebilirler ve 5 üzerinden en az 3 almaları durumunda bölümlerine başlayabilirler.

TOEFL Sonucu*

KUEPE-W

(KUEPE Yazma)

KUEPE-S

(KUEPE Konuşma)

Sonuç**

550 veya üzeri

TWE (Kompozisyon)4 veya üzeri

Gerekli değil  Gerekli değil  Bölüme geçer

550 veya üzeri

TWE (Kompozisyon) 4’ten az

5 üzerinden 3 almalı  Gerekli değil  Bölüme geçer

537 – 547

5 üzerinden 3 almalı  5 üzerinden 3 almalı  Bölüme geçer

* ya da IELTS, TOEFL IBT, KPDS’den eşdeğer puan.

**Bu şartlara Koç Üniversitesi Yönetim Kurulu tarafından herhangi bir istisna yapılmayacaktır.

Hazırlık Programını Tamamlama Şartları:

TOEFL PBT: 550/4, Koç Üniversitesi’nde Kurumsal TOEFL Sınavı olarak verilir. Ankara’da Türk Amerikan Kültür Derneği’nden alınan sonuçlar da kabul edilir. Ancak PBT’ye Koç Üniversitesi dışında girildiyse sonuçlar doğrudan test merkezi tarafından ELC’ye postalanmalıdır.

TOEFL IBT: 120 üzerinden 80, yazma bölümü en az 20 olmalıdır. Sadece Koç Üniversitesi öğrencilerinin sadece Boğaziçi Üniversitesi’nden ve TOBB Üniversitesi’nden aldıkları sınav sonuçları geçerli sayılmaktadır. Eğer öğrenci yurtdışındaki bir merkezde sınava giriyorsa, sınav sonuçlarının geçerli sayılması için Üniversite Yönetim Kuruluna dilekçe yazmalıdır. Sonuçların geçerli sayılması kurul onayına tabidir.

IELTS: Akademik Modülde 9 üzerinden 6.5, her bölümden en az 5.0 alınmış olmalıdır. Sınav IELTS test merkezinden alınabilir.

KPDS / ÜDS: 100 üzerinden 87.

Kurumsal TOEFL’a Girme Şartları:***:

• 2.0 Genel Ortalama (overall GPA).

KUEPE’ye Girme Şartları:***:

TOEFL PBT: 537 ve üzeri veya

IBT TOEFL: 74 veya

IELTS Akademik Modül: 6 (her bölümden en az 5.0) ve

• 2.0 Genel Ortalama (overall GPA).

Bilgiler Koç Üniversitesi web sitesinden alınmıştır.

www.ieltssinavi.net

www.ielts.info.tr